Ontwikkelingen per gemeente

Bibliotheek Alkmaar Oudorp heropend

Op 29 september werd winkelcentrum Oudorp, waarin ook de nieuwe bibliotheek van Oudorp gehuisvest is, feestelijk geopend. De samenwerkende winkeliers (inclusief de bibliotheek) verzorgden diverse promotie-acties.

Bibliotheek Bergen verbouwd

Op 27 januari werd na een verbouwing de vestiging in Bergen heropend. Op 28 januari was er een druk bezocht Open Huis. Door de herinrichting van de bibliotheek en de nieuwe faciliteiten konden er het afgelopen jaar veel meer activiteiten georganiseerd worden in samenwerking met de gemeente of andere partners. Ook het Sociaal Wijkteam Bergen is nu in de bibliotheek gehuisvest. Wekelijks houden zij hier hun spreekuur.Bibliotheek Castricum vernieuwd

In januari werd in Castricum het verbouwde multifunctionele centrum Geesterhage officieel geopend. De bibliotheek maakt nu deel uit van dit centrum waar inwoners voor uiteenlopende diensten terecht kunnen. Dat deze combinatie werkt, is te zien aan de gestegen bezoekersaantallen van de bibliotheek. Als laatste onderdeel van de verbouwing en herinrichting van de bibliotheek werd eind december de verouderde verlichting van de bibliotheek vervangen door zuiniger LED-verlichting, wat nog eens extra bijdraagt aan de aantrekkingskracht van de vernieuwde vestiging.

 

Sociaalplein in bibliotheek Heerhugowaard

In Heerhugowaard, waar de bibliotheek zich in de hal van het gemeentehuis bevindt, heeft het afgelopen jaar een doorontwikkeling plaatsgevonden van het gebruik van de centrale hal. In overleg met de gemeente is in de hal ruimte gemaakt voor het zogenoemde ‘Sociaalplein’. Dit is een laagdrempelige plek waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen over zorg, werk en inkomen. Het Sociaalplein in Heerhugowaard is een samenwerkingsverband tussen allerlei organisaties die werkzaam zijn binnen het Sociaal Domein. Ook met de bibliotheek zullen in de toekomst gezamenlijke activiteiten worden ontplooid.


 

Naar boven